Apotheekhoudende Huisartspraktijk Bruijn "DIJKDOC" is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u, behalve op woendagmiddag vanaf 12.00 uur gesloten.
Telefoonnummer:
0184-681480
Telefoonnummer: 0184-681480
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u, behalve op woendagmiddag vanaf 12.00 uur gesloten.

Apotheek: m.i.v. 1-11-2016 aangepaste openingstijden!


                                                                               

 

  • Maandag               8.00-17.00 uur Middagsluiting tussen 12.00 - 14.00 uur
  • Dinsdag                 8.00-17.00 uur Middagsluiting tussen 12.00 - 14.00 uur
  • Woensdag             8.00-12.00 uur !!
  • Donderdag            8.00-17.00 uur Middagsluiting tussen 12.00 - 14.00 uur
  • Vrijdag                  8.00-17.00 uur Middagsluiting tussen 12.00 - 14.00 uur

In de apotheek werken onze drie gediplomeerde en ervaren apothekersassistentes: Ria, Ria en Barry.
Tussen 10.30 en 11.00 uur drinken we even koffie, waarbij er tevens overleg is met de dokter. U kunt dan eventueel in de wachtkamer plaatsnemen. Voor medische spoedgevallen kunt u aanbellen.

I.v.m. verergerende leveringsproblemen van medicijnen, kunt u de herhalingsmedicijnen pas na 1 week na aanvraag ophalen.
                                                                            

Medicijnen kunnen in principe door iedereen afgehaald worden, dus ook zo nodig door een kennis of een buur. Echter niet door kinderen jonger dan 16 jaar!

 

RECEPTEN:

Recepten uitgeschreven tijdens het spreekuur of door een specialist, kunt u meestal direct meenemen.

 

HERHALINGSRECEPTEN:

Herhalingsrecepten die voor 10.00 uur worden aangevraagd kunnen de volgende werkdag worden afgehaald tijdens de openingstijden. U kunt uw herhalingen dus niet meteen meekrijgen. Dit is noodzakelijk in verband met het tijdstip waarop wij zelf bestellingen doen en het feit dat alle medicijnen en recepten enkele malen nauwkeurig moeten worden gecontroleerd.
Vraag uw herhalingen op tijd aan, want soms moeten ook wij op een levering wachten.

I.v.m. verergerende leveringsproblemen van medicijnen, kunt u de herhalingsmedicijnen pas na 1 week na aanvraag ophalen.

 

 

U kunt uw herhalingsrecepten bestellen:

 - Onze voorkeur heeft deze variant:  U kunt zich via deze site aanmelden via 'patiëntomgeving'. Na een eenmalige registratie en acceptatie van ons, kunt u met uw inloggegevens medicatie aanvragen via een beveiligde omgeving. Voordeel hiervan is dat alle aanvragen van medicatie worden onthouden, waardoor het gemakkelijker is om te bestellen. Dit kan 24 uur per dag.

Het gebruik van het 'oude' e-mailadres' voor het aanvragen van herhalingsrecepten is niet meer in gebruik!

- via de fax (0184-689955). Dit kan 24 uur per dag.


- u kunt uw herhalingsrecepten bestellen door lege verpakkingen of alleen voorkantjes met stickers in een envelop in de groene praktijkbrievenbus (Dreef 2a) te leggen.


U kunt uw herhalingsrecepten NIET telefonisch aanvragen in verband met overbelasting van de telefoon. Heeft u echter vragen over medicijnen, dan kunt u hier vanaf 9.00 uur elke werkdag over bellen. U wordt dan door de doktersassistente doorverbonden met de apothekersassistente.

Medicijnen leveren wij af voor maximaal 3 maanden. Alleen bepaalde slaap- en kalmeringsmiddelen en nog wat andere middelen mogen wettelijk slechts voor een maand worden afgeleverd en de anticonceptiepil wordt voor 6 maanden verstrekt. Door deze handelswijze kan ons medicatie-bewakingssysteem optimaal werken.

Voor een goede verwerking van herhalingsmedicatie hebben wij nodig:

Uw naam.

Uw geboortedatum.

Naam en sterkte van het middel.

Eventueel veranderd gebruik.

SPECIALISTENRECEPTEN:

Specialistenrecepten kunt u tijdens openingstijden meteen meekrijgen, als het middel voorradig is. 

Mocht u een nieuw specialistenrecept hebben buiten de openingstijd van de apotheek dat u zo snel mogelijk nodig heeft, dan kunt u altijd telefonisch overleggen op 681480. Het kan zijn dat u naar de huisartsenpost wordt verwezen. Daar weet men welke apotheek open is. Als u ons te spreken krijgt, zorgen wij dat er iemand aanwezig is om u te helpen en we kunnen meteen zien of het middel in voorraad is.

Eigen bijdragen of niet vergoede medicijnen zullen contant worden afgerekend. U kunt pinnen.

Als er voor medicijnen of hulpmiddelen een machtiging of artsenverklaring nodig is, dan verzorgt de voorschrijvend arts de aanvraag voor u. Totdat deze machtiging door uw zorgverzekeraar is toegekend, moet er contant of als pinbetaling worden betaald. U krijgt een rekening mee als betalingsbewijs die u indien van toepassing later bij uw ziektenkostenverzekeraar kunt indienen.

Voor heel veel nuttige informatie betreft o.a. vergoeding van medicijnen per zorgverzekering en andere vragen kunt u kijken op de volgende link: http://www.mijnmedicijnvergoeding.nl/

Ook op de volgende link kunt u terecht voor allerlei vragen omtrent medicijnen en vergoeding hiervan: http://www.apotheek.nl/

 

Alle zelf te bereiden zalven, zogenaamde magistrale receptuur, moeten wij laten maken in een andere apotheek. In uitzonderingsgevallen moeten er bepaalde geneesmiddelen doorbesteld worden bij een fabrikant die niet onze groothandel is. Dit kan soms alleen gebeuren wanneer bovengenoemde fabrikant/apotheek uw NAW-gegevens heeft (Naam, adresgegevens, geboortedatum), vanzelfsprekend zullen zij zeer zorgvuldig met deze gegevens omgaan, geheel volgens de regels van de privacywet.

In alle gevallen dat het doorgeven van deze gegevens nodig is, zal de apothekersassistente dit van te voren aan u vragen.

 

Nieuwe patiënten:

Om ervoor te zorgen dat wij u zo vakkundig mogelijk van dienst kunnen zijn, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om onderstaand formulier uit te printen en zo zorgvuldig mogelijk ingevuld in te leveren bij onze apotheek. Dit kan tijdens openingstijden aan de balie, maar ook door in de groene brievenbus bij de praktijk te doen. Of fax naar 0184-689955.

Bedankt voor uw medewerking!

Intakeformulier Apotheek

 

UW APOTHEEKHOUDEND HUISARTS:

 

MEDISCHE ÉN FARMACEUTISCHE ZORG IN VERTROUWDE HANDEN

 

 

Sinds jaar en dag kunt u in onze praktijk niet alleen terecht voor uw medische zorg, maar ook voor uw medicijnen.

Voortdurend werken wij aan het bewaken en, waar mogelijk, verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

 

Uit een door de KEMA uitgevoerde enquête is gebleken dat u de kwaliteit van onze dienstverlening in hoge mate waardeert.

Een belangrijke pijler in onze kwaliteitsbewaking is het feit dat zowel uw medische als uw farmaceutische zorg in één hand is en dat deze voortdurend op elkaar worden afgestemd.

 

Wij signaleren momenteel een bedreiging van de kwaliteit van zorg, nu andere apotheken, onder andere in het ziekenhuis (POLITHEEK), u aanbieden om uw medicatie via hen te betrekken.

Aangezien uw huisarts een apotheekhoudend huisarts is, is hij als geen ander op de hoogte van uw medische voorgeschiedenis, uw medicatiehistorie, allergieën en overgevoeligheden etc.

 

Als een andere apotheek uw medicatie gaat verstrekken is er een reële kans dat dit tot een toename van fouten zal leiden.

Daarbij levert deze gang van zaken veel extra werk op voor onze assistenten, werk dat eigenlijk volkomen overbodig is.

 

Wij willen u dan ook vragen uw medicatie zoveel mogelijk via onze apotheek te blijven betrekken, zodat de zorg in één hand blijft. Als u de voorschrijvende specialist om een recept vraagt, kunt u daarmee altijd terecht bij onze assistentes.

 

Openingstijden apotheek/praktijk :

Maandag t/m vrijdag 8.00-17.00 uur (apotheek dicht tussen 12.00 - 14.00 uur wegens toegenomen drukte)

Behalve woensdag 8.00-12.00 uur

 

Wij zijn op bovenstaande openingstijden ook telefonisch bereikbaar 0184-681480.

 

 

Bij voorbaat dank hiervoor en vriendelijke groet,

B. Bruijn en het hele team.

Contact

Spoednummer 0184-682523
 

Apotheekhoudende Huisartspraktijk Bruijn "DIJKDOC"

Dreef 2a
2959 BH STREEFKERK
Telefoon:
0184-681480
Fax:
0184-689955
www.dijkdoc.nl
Routebeschrijving >

gezondheids­informatie